Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z pieczarkami i papryką

Roladki schabowe z pieczarkami i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 1840

Dodano:

Odsłon: 3486

Soczyste schabowe roladki faszerowane pieczarkami i papryką dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe .

Składniki

  • • ½ kg schabu
  • • 15 dag pieczarek
  • • Cebula
  • • ½ słoika papryki konserwowej
  • • Wędzona papryka w proszku.
  • • Sól
  • • Olej do smażenia
  • • Bułka tarta
  • • 2 jajka
  • • pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab pokroić w plastry i rozbić.

  2. 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i prużyć na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
    4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 5. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do grzybów.

  5. 6. Rozkładamy plastry schabu.

  6. 7. Doprawiamy solą oraz papryką.

  7. 8. Na każdy kawałek wykładamy farsz.

  8. 9. Roladki Ciasno zwijamy.

  9. 10. Moczymy w roztrzepanym widelcem jajku.

  10. 11. Następnie panierujemy w bułce.

  11. 12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  12. 13. Roladki gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń