Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2249 Ocena: 13797

Dodano:

Odsłon: 4186

Wyborne roladki na niedzielny obiad.

Składniki

  • kotlety schabowe 4 szt
  • Ser żółty 4 plasterki
  • szynka 4 plasterki
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa gyros
  • bułka tarta do panierki
  • tłuszcz dosmażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety rozbić dosyć cienko, posypać przyprawami i odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Na przygotowane kotlety układać po jednym plasterku sera i szynki i posypać przyprawą gyros. Po czym zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Maczać w jajku rozbełtanym w odrobinie mleka, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Roladki smakują wybornie polane sosem grzybowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń