Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wieprzowe"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Natkę posiekać, jagody jałowca utłuc w moździerzu, liście laurowe pokruszyć. Wymieszać z kapustą i płatkami chili. Odstawić na noc.
Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w posolonym wrzątku. Odcedzić, pokroić na połówki, a tuż przed podaniem podsmażyć na oleju (maśle). Pomidory pokroić na cząstki i oczyścić z pestek.
Sznycle rozbić. Na każdym płacie mięsa położyć łyżkę kapusty z przyprawami. Ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Oprószyć solą i pieprzem. Do roladek dodać resztę kapusty i pomidory.
Podlać szklanką wody. Przykryć i dusić ok. 15 minut.
Gotowe roladki wyjąć, a kapustę wymieszać z zasmażką i śmietaną (ewentualnie jeszcze przyprawić).
Zagotować. Roladki podawać na kapuście w towarzystwie podsmażonych ziemniaczków.Źródło: Życie na gorąco