Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2286 Ocena: 14348

Dodano:

Odsłon: 513

Są soczyste i smaczne, wspaniały dodatek do drugiego dani.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 6 szt.
  • Cukinia 1 szt.
  • Papryka czerwona ½ szt.
  • Pieczarki świeże 15 dag
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego do smaku
  • Ser żółty twardy 5 dag
  • Marchewka 1-2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Maggi do smaku
  • Masło do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, posypać, przyprawą do mięsa, solą i pieprzem do smaku i dosyć cienko rozbić tłuczkiem. Pieczarki, paprykę oczyścić, pokroić w słupki i udusić na maśle z dodatkiem maggi do smaku. Następnie na każdym kotlecie układać uduszone warzywa, plasterek sera. Po czym zwijać roladki, spiąć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem i obłożyć pokrojoną w słupki marchewką. Podlać odrobioną wody, nakryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około godziny. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń