Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe dla dzieci

Roladki wieprzowe dla dzieci

Autor:

Przepisów i artykułów: 2266 Ocena: 14077

Dodano:

Odsłon: 1000

Są delikatne, zdrowe i smaczne.

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie karmelu:
    Cukier rozpuścić w rondelku, dodać 1 łyżeczkę masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki.


    Przygotowanie:
    Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć, natrzeć solą do smaku i rozbić tłuczkiem. Gruszkę obrać, pokroić w słupki. Następnie na rozbitym filecie ułożyć gruszkę, morele, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, lekko podlać wodą, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić roladki. Podawać do obiadu polane karmelem z cukru trzcinowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń