Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe nadziewane surowym łososiem

Roladki wieprzowe nadziewane surowym łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10876

Dodano:

Odsłon: 191

Prosty i smaczny dodatek na obiad do drugiego dania.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 3 szt.
  • Łosoś surowy 15 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Pieczarki świeże 15 dag
  • Tłuszcz do smażenia
  • Bazylia świeża
  • Oliwa 1 łyżka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Łososia pokroić w paski, posypać solą i dodać łyżkę oliwy, po czym na chwilę odłożyć. W między czasie pieczarki oczyścić i lekko przysmażyć na tłuszczu z dodatkiem maggi do smaku. Na przygotowane kotlety kłaść przygotowanego łososia i pieczarki. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć roladki, obłożyć listkami bazylii i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut do zrumienienia roladek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń