Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z nutą śliwkową

Roladki wieprzowe z nutą śliwkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10835

Dodano:

Odsłon: 196

Roladki wymyśliłam sama, wyszły super, smakują wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Papryka czerwona ½ szt.
  • Pieczarki świeże 10 dag
  • Śliwki suszone 5 dag
  • pieprz do smaku
  • maggi do smaku
  • Cebula biała ½ szt.
  • Papryka słodka mielona
  • Masło do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić dosyć cienko tłuczkiem. Pieczarki, paprykę, cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na maśle z dodatkiem maggi i pieprzu do smaku, po czym ostudzić. Tak przygotowany farsz układać na rozbitych schabowych, położyć wzdłuż śliwki.

  2. Zwinąć w roladki i spiąć patyczkami. Oprószyć papryką mieloną, skropić olejem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni przez 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń