Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z parówką z łososia

Roladki wieprzowe z parówką z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14388

Dodano:

Odsłon: 190

Wyborne roladki na smaczny obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Pieczarki świeże 15 dag
  • Parówka z łososia 4 szt.
  • Papryka świeża 1 szt.
  • Papryka ostra mielona do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą, papryką, pieprzem i dosyć cienko rozbić tłuczkiem. Pieczarki, paprykę oczyścić i usmażyć na oleju z dodatkiem maggi. Na rozbite kotlety wyłożyć parówkę, przysmażone pieczarki i paprykę, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym polanym odrobiną tłuszczu. Przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aby roladki się zarumieniły. Podawać do drugiego dania z surówką i ziemniakami. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń