Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z pastą z zielonego groszku

Roladki wieprzowe z pastą z zielonego groszku

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1834 Ocena: 8319

Dodano: 27.10.2017

Odsłon: 3653

Przepis wymyślony w pięć minut. Roladki są super.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 20 dag mrożonego zielonego groszku
  • 1 serek topiony ziołowy
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą, pieprzem, papryką mieloną do smaku i rozbić cienko tłuczkiem. Groszek ugotować al. dente z dodatkiem vegety i odcedzić. Następnie zmiksować z serkiem topionym. Smarować przygotowaną pastą rozbite kotlety i zwijać w roladki, jeżeli zachodzi potrzeba to spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń