Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z rukolą

Roladki wieprzowe z rukolą

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1833 Ocena: 8310

Dodano: 07.12.2017

Odsłon: 4296

Pieczone roladki są zdrowe i smaczne.

Składniki

  • Kotlet schabowy 2 szt.
  • Parówka królewska 2 szt.
  • Rzodkiewka 3 szt.
  • Gruszka 8 cienkich pasków
  • Rukola
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty
  • Czosnek granulowany do smaku
  • Maggi do smaku
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym , następnie rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Gruszkę, rzodkiewkę pokroić w makaronik. Parówkę przekroić wzdłuż nie przecinając do końca, faszerować gruszką, rzodkiewką i zawinąć parówki żółtym serem. Tak przygotowaną parówkę położyć na kotlecie, obłożyć rukolą, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Położyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym masłem, polać przyprawą maggi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut, w połowie pieczenia podlać delikatnie wodą. Roladka super smakuje z sosem z żurawiny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń