Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe z warzywami

Roladki wieprzowe z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10893

Dodano:

Odsłon: 3409

Super smaczne roladki wieprzowe na obiad.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Cukinia 20 dag
  • Szynka parmeńska 10 dag
  • Papryka czerwona świeża ½ szt.
  • Szczypiorek ½ pęczka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem, utłuc dosyć cienko i odstawić na chwilę. Paprykę, cukinię, szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć chwilę na oleju, Po czym ostudzić, nadziewać przygotowane kotlety, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgranym oleju z każdej strony na złoty kolor i podawać do obiadu, najlepiej smakują z frytkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń