Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe ze schabu w sosie śmietanowym.

Roladki wieprzowe ze schabu w sosie śmietanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 198

Dodano:

Odsłon: 492

Bardzo fajne i szybkie danie na obiad

Składniki

  • 5 plastrów schabu(miałam z Biedronki),
  • sól, pieprz,
  • 5 plasterków szynki,
  • 5 słupków żółtego sera,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta do obtoczenia roladek,
  • olej do smażenia,
  • 1 średnia marchew,
  • 2 łyżki czubate śmietany,
  • 1 łyżka czubata mąki,
  • mały pęczek natki pietruszki,
  • 3 szklanki wody,
  • pół łyżeczki przyprawy z dodatkiem soli.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie :Plastry schabu ubić jak na schabowego, każdy z obu stron posolić i obsypać pieprzem, położyć plaster szynki i słupek sera, zawinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Do garnka wlać 3 szklanki wody, dodać startą na tarce jarzynowej marchew oraz przyprawę z dodatkiem soli, gotować na wolnym ogniu, w między czasie na patelni rozgrzać olej, roladki obtoczyć w jajku i bułce, smażyć od strony wykałaczek z obu stron na brązowo. Gdy już są usmażone wkładać do wody z marchwią, dusić na wolnym ogniu do miękkości roladek. Gdy roladki są wystarczająco miękkie rozrobić śmietanę z mąką, zalać roladki zagotować aż powstanie sos. Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Dodatkowo ziemniaki z koperkiem polane sosem oraz ogórek małosolny(swojski).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń