Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe ze szpinakiem

Roladki wieprzowe ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2284 Ocena: 14330

Dodano:

Odsłon: 878

Ze szpinakiem smakują wybornie.

Składniki

  • Kotlet schabowy 5 szt.
  • Szpinak świeży 1 opakowanie
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Ser feta
  • Ser wędzony 5 dag
  • Pomidory suszone
  • sól i pieprz do smaku
  • Papryka czerwona
  • jajka 2 szt.
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
  • Pomidorki, sałata do udekorowania
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Szpinak pokroić, podsmażyć razem z pokrojoną papryką na oleju z pomidorów suszonych i odstawić do ostudzenia. Ser feta przełożyć do miski dodać posiekaną natkę pietruszki, ser wędzony, pomidory suszone pokrojone w kostkę, doprawić do smaku i odłożyć na kilka minut, po czym wymieszać ze szpinakiem.. Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, rozbić z dodatkiem soli i pieprzu do smaku. Na rozbite kotlety układać przygotowany farsz, zwijać w roladkę, spiąć wykałaczkami. Maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń