Do góry

Przekąski Przepis na:

roladki wołowe

Przekąski

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 5823

Dodano: 14.01.2013

Odsłon: 5366

gdyby tylko ta wołowina nie była taka droga:((

Składniki

  • 4 plastry pieczeni wołowej
  • 8 plastrów chudego boczku
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 duża cebula
  • musztarda
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 liśc laurowy, ziele angielskie 2 ziarenka
  • 2łyżki masła
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso rozbic, posypac solą i pieprzem. Każdy plaster z jednej strony posmarowac musztardą, na każdym plastrze położyc po 2 plastry boczki, ogórki przekrojone na cwiartki oraz cebulę pokrojoną w piórka. Każdą roladkę mocno zwinąc i obwiązac sznurkiem.

  2. W rondlu roztopic masło i roladki obsmażyc z każdej strony.Gdy już będą rumiane podlewamy je wodą dodajemy liśc laurowy, ziele angielskie i dusimy ok 40-50 minut. Gdy roladki będą już miękkie wyjmujemy je na chwilę. Do szklanki dajemy łyżkę mąki i trochę wody mieszamy żeby nie było grudek na koniec dodajemy łyżkę śmietany i wlewamy do garnka z sosem doprowadzamy do wrzenia co jakiś czas mieszając żeby się nie przypaliło. Z roladek zdejmujemy sznurek i wkładamy je do gotowego sosu. Można podawac z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smaczengo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 19 stycznia 2013 no niestety wołowina szaleje :( tam gdzie jest znowu tańsza to jest jakaś stara i gotujesz, gotujesz i dalej twarda, raz tak się dałam zrobic :(( Dzięki Capri, dobrze wiemy jak to jest z tymi komentarzami ;) Pozdrawiam serdecznie :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 18 stycznia 2013 tak, ceny wołowiny powalają :((((, ja też wiążę nitkami, zeby sie nie rozwalały, bo gotuja się długo, poza tym wcale nie są blade, taki ma kolor wolowina

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 16 stycznia 2013 zdjęcie było zrobione po obsmażeniu przed duszeniem. A co do nici tak wyszło, lepiej się trzymały :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ppolkaa 16 stycznia 2013 zrazy uwielbiam, tylko dlaczego te twoje wyglądają jak zmumifikowane? dlaczego takie blade ? i i taka ilość nici??

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 15 stycznia 2013 będę musiała spróbowac, dzięki bardzo za podpowiedź :) Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 15 stycznia 2013 Robię takie roladki,ale z karkówki lub szynkowego mięsa i też są smaczne:)pozdrawiam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń