Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wołowe doprawione orzechami i ziołami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 74
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 205
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 258
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 425
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 74
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 205
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 258
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 425
Składniki
Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź i drobno pokrój. Zioła opłucz, osusz, podrywaj listki od gałązek i posiekaj. Plastry wołowiny ułóż na deseczce. Mięso cienko rozbij. Posmaruj śmietaną, oprósz solą oraz pieprzem, a następnie posyp ziołami oraz orzechami. Całość ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Na patelni o grubym dnie rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Podlej je bulionem i winem. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 60-90 minut, aż mięso będzie miękkie. Gotowe roladki wyjmij, trzymaj w cieple. Sos z duszenia mięsa przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Roladki ponownie włóż do sosu i mocno razem podgrzej.
Farsz możesz wzbogacić, dodając roztarty czosnek. ok. 2 godz. 1 porcja zawiera ok. 530 kcal. Ok. 5,80 zł za porcję.Źródło: Tina