Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre do surówek. Podawać z ryżem.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 261
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 355
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 261
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 355
Składniki
Udziec podzielić na plastry, rozbić. Następnie natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Cebulkę pokroić w krążki, boczuś w plastry, paprykę i ogórek w paski - ułożyć na plastrze wołowiny i zrolować. Obsmażyć na gorącym oleju. Dodać 0,5 l wody i dusić na małym ogniu 40 min. Wyłożyć na półmisek z ryżem.
Sos: Mąkę wymieszać z roztopionym masłem + szklankę pozostałego wywaru i zagotować. Odstawić + śmietanę, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Polać roladki. Całość podawać z surówkami.