Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne i łatwe w przygotowaniu. Niestety nie ma zdjęcia roladek, ponieważ nie posiadam aparatu:( Przepraszam
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 214
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 48
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 214
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 48
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Składniki
Pory, selery i marchewki umyć. Selery i marchew obrać, pokroić razem z porami w cienkie paseczki. Cebulę obrać, pokroić z boczkiem w małą kostkę. Szynkę i ogórki pokroić w kostkę .
Mięso rozbić między dwiema warstwami folii spożywczej,przekroić na 8 długich pasków, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na 4 plastrach mięsa rozłożyć połowę warzyw i boczek, na pozostałych szynkę i ogórki.
Paski mięsa zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki podsmażyć na oleju z masłem. Włożyć resztę warzyw, wlać wino i bulion, dusić 30-40 min.
Roladki wyjąć , sos z warzywami wymieszać ze śmietaną, podgrzać. Doprawić solą i pieprzem. Warzywa rozłożyć na talerze, na wierzchu ułożyć roladki.