Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wołowe z dwoma rodzajami farszu

Roladki wołowe z dwoma rodzajami farszu

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 673

Bardzo pyszne i łatwe w przygotowaniu. Niestety nie ma zdjęcia roladek, ponieważ nie posiadam aparatu:( Przepraszam

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pory, selery i marchewki umyć. Selery i marchew obrać, pokroić razem z porami w cienkie paseczki. Cebulę obrać, pokroić z boczkiem w małą kostkę. Szynkę i ogórki pokroić w kostkę .

  2. Mięso rozbić między dwiema warstwami folii spożywczej,przekroić na 8 długich pasków, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na 4 plastrach mięsa rozłożyć połowę warzyw i boczek, na pozostałych szynkę i ogórki.

  3. Paski mięsa zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki podsmażyć na oleju z masłem. Włożyć resztę warzyw, wlać wino i bulion, dusić 30-40 min.

  4. Roladki wyjąć , sos z warzywami wymieszać ze śmietaną, podgrzać. Doprawić solą i pieprzem. Warzywa rozłożyć na talerze, na wierzchu ułożyć roladki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń