Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem

Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 562

Dodano:

Odsłon: 109

Roladki z mięsa wołowego z dodatkiem warzyw, wędzonego boczku i mięsa mielonego są rewelacyjne. Polecam.

Składniki

  • pieczeń wołowa bez kości 1 kg
  • mięso mielone wieprzowe 30 dag
  • czosnek 2 ząbki
  • przyprawa do męsa mielonego 1 łyżka
  • cebula 1 szt
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • dynia 10-15 dag
  • dynia 10-15 dag
  • boczek wędzony 5-7 dag
  • papryka czerwona 1 szt
  • musztarda 6-7 łyżeczek
  • oliwa 2-3 łyżki
  • kostka rosołowa 1 szt
  • mąka pszenna
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso wołowe umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w poprzek włókien, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem.

  2. Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną cebulą, przyprawą do mięsa mielonego, odrobiną soli i pieprzu. Każdy kawałek mięsa wołowego posmarować warstwą mięsa mielonego.

  3. Posypać startą na tarce dynią i posiekanym szczypiorkiem. Ułożyć słupek papryki, ogórka kiszonego i wędzonego boczku. Warzywa i boczek posmarować musztardą.

  4. Mięso zwinąć w roladki.

  5. Spiąć wykałaczkami lub zawinąć nitką kuchenną, obtoczyć w mące ułożyć w naczyniu żaroodpornym,.

  6. Skropić oliwą i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, zrumienić, ostudzić. Następnie z roladek usunąć nici, podlać odrobiną wody z rozpuszczoną kostką rosołową, dodać angielskie ziele i liść laurowy. Przykryć i dusić do miękkości.

    Powstały sos wymieszać z łyżką śmietany, przyprawić do smaku pieprzem i solą, przecedzić przez sito.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń