Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z boczku ze śliwką

Roladki z boczku ze śliwką

Autor: palooka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 502

Dodano: 26.01.2011

Odsłon: 7477

Bardzo fajna przekąska podana na imprezie i nie tylko.

Składniki

  • Boczek wędzony, 8 plastrów
  • suszone śliwki bez pestek, 8 sztuk
  • oliwa z oliwek do smazenia, 1 lub 2 łyżki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śliwki opłukać i osuszyć.

  2. śliwkę owinąć boczkiem,aby powstała roladka i następnie zepnąć wykałaczką.

  3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony, aby boczek się przyrumienił. Następnie przełożyć roladki na papierowy ręcznik aby wchłonął nadmiar tłuszczu.Przełożyć na półmisek i podawać jako przystawkę np do piwka:). śliwki warto nadziać orzechami laskowymi, lub małymi kawałkami fety. Można oprószyć pieprzem i kminkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 31 marca 2011 Polecam do środeczka połówki orzechów włoskich. Pycha :)))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 09 lutego 2011 ja w bogatszej wesji dodaje do srodka sliwki (kalifornijskiej bo sa bardziej mięsiste) kawalki parowki i polecam z piekarnika......!! po pierwsze na imprezie nie stoisz przy patelni no chyba ze podajesz na zimno a i smakowo z piekarnika duuuzo lepsze....ślinka leci...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 27 stycznia 2011 Swietna rzecz.Sprawdza sie na roznych przyjeciach!Ja robie to na bekonie.Tez dobre:)Nabijam na dlugie szpatulki i tak podaje-wtedy wygodniej sie je je.Ale Twoje tez swietnie sie prezentuja.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń