Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz mięsno-ryżowy otoczony cukinią, a całość zatopiona w sosie pomidorowym. Taka propozycja zasmakuje wszystkim wielbicielom gołąbków i nie tylko.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 42
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23708
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 440
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 262
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 42
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23708
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 440
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 262
Składniki
Umytą cukinię kroimy na długie cienkie paski. Szklankę ryżu gotujemy w 4 szklankach osolonej wody. Ugotowany ryż mieszamy ze zmielonym mięsem i przyprawami. Farsz najlepiej odstawić na noc by zesztywniał i dał się łatwo formować. Do naczynia żaroodpornego wlewamy passatę pomidorową, dodajemy zioła i przyprawy, mieszamy. Farsz zawijamy w paski cukinii i układamy na sosie pomidorowym. Całość posypujemy startym Pecorino oraz plasterkami salami. Zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach C przez 30-40 minut, aż sos pomidorowy się zagotuje.