Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z gruszką i serem pleśniowym

Przepis dnia 2015-10-04
Roladki z gruszką i serem pleśniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46762

Dodano:

Odsłon: 7847

Połączenie gruszki i sera pleśniowego nigdy nie zawiedzie.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 gruszka (u nas klapsa, faworytka)
  • 50 g sera pleśniowego (ulubionego)
  • mąka
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso cienko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę). Ser kroimy na plasterki. Na mięsie (blisko krawędzi) układamy ser, a na nim gruszkę, zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i zrumieniamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do rondelka z pokrywką, dodajemy bulion i dusimy na wolnym ogniu 30-35 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas risotto śmietanowe z natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń