Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z indyka

Przepis dnia 2017-12-07
Roladki z indyka

Autor: Kate85

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 754

Dodano: 29.11.2017

Odsłon: 4643

Jak przygotować roladki z indyka nadziewane boczkiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami - zobacz sprawdzony przepis krok po kroku.

Składniki

  • 500g filetu z indyka pokrojonego na sznycle
  • marynata:
  • 1 łyżka przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżka przyprawy do drobiu z ziołami
  • 1 łyżka posiekanego koperku lub pietruszki
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 łyżki wody
  • nadzienie:
  • kulka mozzarelli pokrojona w plasterki
  • kawałek boczku pokrojony w paseczki
  • kilka suszonych pomidorów posiekanych
  • jajko i bułka tarta do panierowania
  • sól i pieprz do smaku (ewentualnie)
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty mieszamy razem dokładnie.

  2. Sznycle rozbijamy na cieńsze kotlety, smarujemy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na min. 30 minut.

  3. Na każdy sznycel nakładamy plaster mozzarelli, boczek i suszone pomidory. Zawijamy roladkę, w razie potrzeby spinamy wykałaczką. Ewentualnie oprószamy solą i pieprzem do smaku.

  4. Gotowe roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor.

    Po usmażeniu roladki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 30 minut.

    Można je także pozostawić na rozgrzanej po smażeniu patelni, przykrywamy na 20 minut i czekamy.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 listopada Daj tu jedną, tak żeby wytrzymać do końca pracy i dojść do domu ... 15 metrów xD

Pysznie wyglądają i patrząc na dodatki, to już mam język na klawiaturze ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń