Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z Indyka w Boczku

Roladki z Indyka w Boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1411

Dodano:

Odsłon: 5494

Na zimno pokrojone w plastry też smakują wyśmienicie.

Składniki

  • filetów z Indyka, 6 szt.
  • pieczarek, 250 gr.
  • boczku wędzonego ( w plastrach ), 300 gr.
  • boczku wędzonego ( porcjowany w kostkach ), 70 gr.
  • mięsa mielonego, 100 gr.
  • cebula, 1 szt.
  • olej
  • pęczek koperku, 1
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać boczek wędzony ( w kostkach ), mięso mielone i / podsmażyć /. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki z posiekanym koperkiem i dalej smażyć. Doprawić solą i pieprzem. ► Filety z indyka rozbić na cienkie płaty. Na rozłożonej folii aluminiowej ułożyć plastry boczku, a na nich rozbite filety. Przyprawić według uznania (ostrożnie z solą jeżeli boczek jest słony). Filety obłożyć wczesniej usmażoną masą / zwinąć /. Zwinięte roladki zawinąć w folię aluminiową. ► Włożyć do naczynia żaroodpornego i pieć w podgrzanym piekarniku około 30 - 40 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć, rozwinąć z folii i włożyć ponownie do piekarnika aż boczek się zrumieni. ► Przy ponownym odgrzewaniu w piekarniku roladki można obłożyć plastrami sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń