Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-03-2011
Pyszne roladki z aromatem jesieni:)))
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
plastry karkówki rozbić tłuczkiem
kazdy plaster posmarować musztardą ,posypać pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Na posmarowaną i przyprawioną karkówkę układamy kawałek kiełbaski, ogórka kiszonego i cebulki.
Zawijamy roladki i zczepaiamy wykałaczka by sie nie rozpadły.
Gotowe roladki podsmazamy na rozgrzanej oliwie z każdej strony.
Do roladek dodajemy posztkowana w piórka cebulkę.
Gdy cebulka sie zeszkli dodajemy 2 łyżki maki i czekamy chwilkę aż maka się lekko przypali.
Zalewamy roladki szklanką zimnej wody.
Dodajemy kurki i wszystkie przyprawy.
Gdy kurki będą juz miękkie dodajemy śmietanke.
Jeszcze chwilke dusimy i gotowe:)
SMACZNEGO:)