Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kaszą gryczaną"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 221
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 221
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w poprzek na płaty. Każdy płat rozbijamy tłuczkiem do mięsa, nacieramy solą i pieprzem. Obraną cebulę drobno siekamy, razem z masłem, tartą bułką, odrobiną soli i pieprzu wyrabiamy na masę.
Masą smarujemy mięso, zwijamy w ciasne ruloniki, solimy, związujemy nicią bawełnianą lub spinamy wykałaczkami, prószymy mąką.
Zrazy obsmażamy na silnie rozgrzanym tłuszczu, wlewamy wodę, dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia wsypujemy pozostałą mąkę, solimy do smaku i chwilę gotujemy, by sos zgęstniał.
Podajemy z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.
<strong>Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 6,70 zł.</strong>Źródło: Rewia