Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kremowymi farszami"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Makaron gotuję ok. 5 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą.
Potem przecinam płaty wzdłuż na pół.
Cukinię kroję wzdłuż na cieniutkie plastry i układam na płatach lasagne. Serek z rukolą mieszam z posiekaną zieloną papryką. Przyprawiam czosnkiem niedźwiedzim.
Serek z pomidorami mieszam z posiekaną czerwoną papryką, przyprawiam ziołami włoskimi.
Każde nadzienie rozsmarowuję na 1/2 makaronu. Płaty zawijam.
Roladki ustawiam w żaroodpornej formie posmarowanej odrobiną oliwy. Czosnek i cebulę obieram, drobno siekam, szklę na pozostałej oliwie. Dodaję pomidory. Duszę całość ok. 10 minut.
Roladki polewam sosem pomidorowym. Posypuję startym serem cheddar oraz świeżym oregano. Piekę ok. 20 minut w temp. 180°C.
Podaję bezpośrednio po przyrządzeniu.Źródło: Naj