Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kurczaka"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 295
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 295
Składniki
Udka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie ostrożnie zdejmij skórkę i wyluzuj kości. Mięso rozdrobnij blenderem. 2. Kości włóż do gotującej się wody przyprawionej Vegetą. Dodaj jedną obraną marchew i plaster selera.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij resztę pokrojonych warzyw. Dosyp ryż, zalej całość niewielką ilością wywaru rosołowego z sosem sojowym i smaż do czasu, aż prawie cały płyn odparuje.
Wymieszaj mięso z podduszonymi warzywami z ryżem i dopraw przyprawami.
Końcówki zdjętych skórek zwiąż bawełnianą nicią i napełnij farszem. Zepnij całość wykałaczkami i owiń nitką. Natrzyj wierzch solą oraz pieprzem i obsmaż roladki na rozgrzanym oleju, podlewając je wywarem rosołowym. Po chwili usuń wykałaczki, wlej na patelnię śmietanę i zagotuj.
Gotowe danie pokrój na grube plastry i podawaj np. z bukietem jarzyn.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Super TV