Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka na parze"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz. Każdą porcję przekrój na pół, po czym oprósz solą oraz białym pieprzem. Suszone pomidory przekrój na pół.
Na każdym plastrze mięsa połóż plasterek szynki szwarcwaldzkiej, 2 kawałki suszonego pomidora oraz 2-3 listki świeżej szałwi. Mięso zwiń mocno w ruloniki i zepnij wykałaczkami.
Ułóż roladki w naczyniu do gotowania na parze. Posyp obficie płatkami papryki. Gotuj ok. 20 minut.
Podaj z brązowym ryżem oraz ulubioną sałatką. Zamiast szynki szwarcwaldziej możesz użyć innej, np. zwykłej wędzonej szynki albo chudego boczku.
Amatorzy ryb podobne roladki mogą przygotować z soli. Wystarczy pokroić filety rybne na wąskie paski. Następnie skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą, pieprzem, pachnącymi ziołami. Na każdy pasek położyć kilka listków bazylii albo szałwii, trochę kaparów, pokrojonych oliwek i mocno zwinąć filet w rulonik.
Gotować na parze 20 minut. Polać sosem cytrynowym lub serowym. Podać z ryżem albo czosnkowymi grzankami.Źródło: Bella Relaks