Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami

Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 508

Dodano:

Odsłon: 97

Roladki z kurczaka nadziewane leśnymi grzybami są oryginalne, aromatyczne i bardzo smaczne. Polecam.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka masła
  • 15-20 dag grzybów leśnych ( opieńki, podgrzybki)
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, papryka mielona, sos sojowy do smaku
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone grzyby blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, połączyć z grzybami, podsmażyć. Dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić.

  2. Umyte filety z kurczaka osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, włożyć porcję farszu, wyrównać.

  3. Dokładnie zawinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką kuchenną.

  4. Oprószyć pieprzem i mieloną papryką. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić oliwą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i włożyć na 30-40 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

    Z upieczonego mięsa przed podaniem usunąć nici.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 lipca Świetne roladki, no i jeszcze te dodatki :) Pycha :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń