Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Pierś kurczaka przeciąć na po-łówki. Każdą cienko rozbić, posolić i popieprzyć. Na mięsie ułożyć pocięte w paski kawałki papryki i kiełki rzeżuchy. Zwinąć roladki, spiąć je lub związać nitką. Cebulę obrać z łusek, pokroić w kostkę. Roladki przesmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju. Następnie ogień zmniejszyć, roladki podlać łyżką wody, obsypać cebulą, dodać łyżkę masła. Przykryć. Dusić ok. 15 minut. Danie podawać posypane surowymi kiełkami.