Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z kurczaka z warzywami"
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9679
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 694
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 112
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 86
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9679
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 125
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 694
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 112
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 86
Składniki
Sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Zanurz w nim filety i odstaw na noc do lodówki.
Pory umyj i obgotuj we wrzątku, po czym oderwij z nich wierzchnie liście.
Mięso wyjmij z marynaty, oprósz solą z pieprzem i lekko rozbij tłuczkiem.
Na każdym kawałku rozłóż po garści ziół. Zwiń mięso w rulony, owiń je zdjętymi z pora ciemnymi liśćmi i zepnij wykałaczkami.
Usmaż roladki z obu stron na rozgrzanym oleju.
Pokrój je w plastry i podawaj z ugotowanym ryżem oraz warzywami.Źródło: Telemax