Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na smakowite i lekkie roladki z indyka ze swieżym rozmarynem i marchewką, otulone w szynkę parmeńską. Roladki są soczyste, aromatyczne oraz bardzo pożywne. Są idealnym dodatkiem do obiadu lub świetną propozycją na przystawkę, serwowaną np. z sosem czosnkowym. Gorąco polecam :)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 104
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 808
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 104
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 808
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Składniki
Pierś z indyka kroimy na sznycle, które delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą. Każdy kawałek oprószamy solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Marchewki obieramy i gotujemy w lekko osolej oraz posłodzonej wodzie. Ostudzone marchewki dzielimy na mniejsze kawałki i owijamy je w mięso indyka.
Każdą roladkę oprószamy delikanie czosnkiem granulowanym (lub nacieramy świeżym ząbkiem czosnku), a następnie owijamy w plater prosciutto.
Roladki obsmażamy z obu stron na delikatnie złoty kolor, a następnie podlewamy je bulionem drobiowym i chwilę dusimy pod przykryciem.
Gotowe roladki serwujemy jako dodatek do obiadu lub przystawkę.
Roladki doskonale komponują się z lekkim sosem czosnkowym.
Życzę smacznego! :D