Dania główne Przepis na:
Roladki z mielonego w chrupiacej skorce

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 41
Dodano: 30.09.2009
Odsłon: 2317
Składniki
- mieso mielone wieprzowe, 1 kg
- Papryka czerwona, 2 male
- Natka pietruszki, peczek
- Bułka tarta, 3 łyzki
- jajko, 1 szt.
- przyprawa do miesa mielonego, 1 opakowanie
- cebula, 1 szt. srednia
- skorki z kurczaka, około 10 szt.
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
papryke, cebule,pietruszke drobno siekamy
-
do miesa dodajemy jajko, bulkę tarta, przyprawe do mielonego,papryke,cebule i pietruszke.
-
wyrabiamy mieso tak jak na kotlety mielone.
-
skorki myjemy i kroimy na prostokaty.rozkladamy na desce,formujemy kiełbaski z miesa i owijamy je skorka.
-
ukladamy na natluszczonej blasze i pieczemy na rumiany kolor.
-
podajemy z ryzem lub ziemniakami, Smacznego !!!
Komentarze do przepisu (0)