Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią

Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 510

Dodano:

Odsłon: 59

Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem mielonki z szynkowara, jabłka, dyni i kiszonych ogórków są rewelacyjne.

Składniki

  • 3 kotlety schabowe
  • 1 winne jabłko
  • 1 kiszony ogórek
  • 10 dag dyni Hokkaido
  • 3 plastry mielonki
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 5-6 szt angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • sos sojowy, sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dynię i jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i razem z kiszonym ogórkiem zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć pieprzem, wymieszać.

  2. Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą, ułożyć plastry mielonki.

  3. Następnie włożyć porcję przygotowanego nadzienia.

  4. Płaty mięsa z nadzieniem zwinąć w roladki.

  5. Zawiązać nitką kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.

  6. Następnie usunąć nici, roladki włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela i odrobinę sosu sojowego.

    Dusić pod przykryciem około 25-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń