Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 51
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 51
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 151
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, potnij na 6 plasterków. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Posyp suszonym oregano i tymiankiem. Przykryj i wstaw do lodówki na około 30 minut.
Przygotuj pesto: pestki dyni i słonecznika lekko zrumień na suchej patelni, wystudź. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki. Czosnek obierz. Pestki, listki bazylii, czosnek i parmezan wrzuć do blendera. Dolej oliwę. Dodaj sól i pieprz do smaku. Zmiksuj na gęstą pastę. Wymieszaj ją z suszoną żurawiną i rozsmaruj na mięsie. Zwiń je i zepnij wykałaczkami.
Roladki obsmaż na oleju. Przełóż do żaroodpornej formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC. Piecz 15–20 minut. Podawaj z ziemniakami i pikantną konfiturą z granatów albo porzeczek. Ew. udekoruj rukolą lub bazylią.
60 min •Porcja: 415 kcal •Cena porcji: 4,35 złŹródło: Naj