Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z pieczarkami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 108
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 441
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 108
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 441
Składniki
Umyte, obrane pieczarki i cebulę siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem, chwilę smażymy.
Umyte mięso dość cienko rozbijamy. Na środku każdego kotleta układamy masę grzybową. Mięso zwijamy w ciasne rulony. Spinamy wykałaczkami, związujemy cienkim sznureczkiem albo nitką kuchenną.
Roladki panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor. Podajemy na przykład z zieloną sałatą.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 4 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal Białko 19,1 g/ Tłuszcz 29 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia