Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z pieczarkami i papryką

Roladki z pieczarkami i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 594

Dodano:

Odsłon: 1720

Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku, papryki i marynowanych pieczarek są oryginalne i bardzo smaczne.

Składniki

  • 3 kotlety schabowe
  • 8-10 dag mielonego mięsa
  • 1 pęczek posiekanego szczypiorku
  • kawałek marchewki
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 4-5 plasterków parzonego boczku
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1/4 papryki żółtej
  • 1/2 szkl pieczarek marynowanych
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy
  • mąka
  • oliwa
  • liść laurowy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i startą na tarce marchewką, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym.

    Umyte kotlety osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą.

  2. Na każdy płat włożyć porcję mięsa mielonego. Ułożyć plasterki parzonego boczku.

  3. Posypać pokrojonymi pieczarkami, kolorową papryką i posiekanym szczypiorkiem.

  4. Mięso z nadzieniem zwinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nicią lub spiąć wykałaczkami.

  5. Obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie.

    Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, odrobinę sosu sojowego i pieprzu, dusić pod przykryciem około pół godziny. Przed podaniem usunąć nici.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń