Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z polędwicy wieprzowej z wędzonym serem i śliwkami

Roladki z polędwicy wieprzowej z wędzonym serem i śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 198

Dodano:

Odsłon: 21321

Doskonała alternatywa dla tradycyjnych śląskich rolad. Mięso jest wyjątkowo delikatne i świetnie komponuje się z serem wędzonym i śliwkami.

Składniki

  • polędwica wieprzowa, 1 szt
  • cebula, 1 szt
  • śliwki suszone
  • ser wędzony
  • margaryna, 2 łyżeczki
  • Przyprawy: sól, świeżo zmielony pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwicę kroimy na plastry i rozbijamy, posypując świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Na każdym plastrze układamy kilka śliwek i plastry wędzonego sera, a następnie zawijamy roladki.

  2. Na patelni rozgrzewamy margarynę i obsmażamy roladki z dodatkiem posiekanej drobno cebuli. Lekko przypalamy i podlewamy wodę, aby odzyskać smak z patelni. Wyjmujemy roladki i blenderem miksujemy sos. Podajemy z kluskami śląskimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kaatarinaa 25 kwietnia 2012 Ja spinam mięso wykałaczkami i obsmażam na wysokiej temperaturze, przez co rolady się nie rozpadają. Dobrym sposobem jest też bawełniana biała nitka, którą zawijamy rolady, wtedy na pewno nic się nie rozpadnie:) Trzeba tylko pamiętać o odwinięciu przed podaniem. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lukrowababeczka 25 kwietnia 2012 Witam! Uwielbiam ser wedzony i sliwki polaczone z miesem. Mam tylko pytanie czy ma pani jakiś dobry sposób na zwijanie rolad? Ja używałam szpilek do mie sa i wykałaczek, ale i tak się wszystko rozwalało i wypływało z mięsa. pozdrawiam ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń