Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowany, smażony, grillowany, wędzony czy też pieczony – pstrąg. Ryba o wspaniałym smaku, chudym mięsie zawierająca najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3.
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 7
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 5
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 61
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 17
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 7
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 5
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 61
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 17
Składniki
Z filetów zdejmujemy skórę, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy filet przekrajamy wzdłuż na 2 połowy.
Nasiona kolendry prażymy na suchej patelni, następnie rozcieramy w moździerzu. Dodajemy suszony czosnek niedźwiedzi, rozcieramy z kolendrą.
Filety oprószamy solą himalajską, świeżo zmielonym czosnkiem suszonym oraz mieszanką kolendry i czosnku, skrapiamy sokiem z cytryny.
Umyte papryki pozbawiamy gniazd nasiennych. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, oprószamy solą himalajską. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na ok. 15-20 minut, co jakiś czas obracając. Po wyjęciu z piekarnika gorące papryki zawijamy w folię aluminiową, wkładamy do woreczka i pozostawiamy na 15 minut (sprawi to, że łatwo zdejmiemy skórkę z papryki). Po tym czasie zdejmujemy skórkę z papryki. Paprykę kroimy na paski. Układamy wzdłuż na filetach, posypujemy mieszanką kolendry i czosnku niedźwiedziego, przykrywamy cienkim paskiem pora, zwijamy w rulonik.
Na jedną roladkę przygotowujemy po dwa plasterki szynki szwarcwaldzkiej, w które zawijamy rybę. Gotowe roladki spinamy wykałaczkami i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej roladce układamy po małym kawałku cytryny, oprószamy pieprzem, skrapiamy oliwą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 30 minut..