Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z ryzowym farszem

Roladki z ryzowym farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 976

Dodano:

Odsłon: 4832

Swietna potrawa do wykorzystania ryzu ktory zostal z obiadu,dobre sa tez ze schabikiem.

Składniki

  • piers z kurczaka, 4 male
  • ryz, 1 torebka
  • ser zolty,lub mozzarella, 100g
  • sos meksykanski,lub jaki lubisz, 3lyz
  • jajko, 1
  • bukka tarta,przyprawy do wyboru
  • ogorek kiszony lub konserwowy, 1
  • olej do smazenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piersi rozbijamy tak jak na kotlety,uwazajac zeby nie zrobic dziur,ryz gotujemy w osolonej wodzie,ser i ogorek scieramy na tarce i mieszamy z ryzem,dodajemy sos i przyprawy i ponownie mieszamy,dosmaczamy.

  2. na srodek miesa kladziemy farsz i mocni zwijamy formujac kotlety,optaczamy w jajku i bulce smazymy,podajemy z warzywami gotowanymi na parze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 29 września 2010 Mam pytanie, każda pierś osobno, czy łączysz w jeden płat? Chyba osobno, bo to oBtaczanie :) pewnie by nie wyszło.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 27 września 2010 Fajny pomysł, mi często zostaje ugotowany ryz z obiadu ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń