Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z serem żółtym, boczkiem, cebulką i keczupem

Roladki z serem żółtym, boczkiem, cebulką i keczupem

Autor: marlenan

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 18

Dodano: 01.04.2010

Odsłon: 1826

Dobra odmiana na rodzinny obiad

Składniki

  • schab lub pierś z kurczaka albo indyka
  • cebula
  • keczup
  • Boczek wędzony
  • ser żółty
  • przprawa do mięsa knorr lub złocista do kurczaka jeśli to drób
  • bułka tarta do panierowania
  • jajka do obtoczenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso jakie mamy rozbijamy na cienkie plastry

  2. doprawiamy przyprawami wg uznania

  3. cebulkę siekamy, boczek kroimy w paski

  4. bierzemy plaster mięsa, kładziemy na nim ser żółty, pasek boczku, trochę cebulki i polewamy niewielką ilością keczupu

  5. wszystko zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką

  6. obtaczamy w jajku i bułce

  7. smażymy na wolnym ogniu aż mięso dojdzie w środku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń