Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z szynki i mięsa mielonego

Roladki z szynki i mięsa mielonego

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 13171

Łatwe i efektowne danie zarówno na codzienny obiad jak i gościnną biesiadę;)

Składniki

  • plastry szynki konserwowej, ok.10 szt.
  • mięso mielone, 25dag
  • jajko, 1szt
  • mała kajzerka, 1
  • słodka śmietanka, 15-20ml
  • przecier pomidorowy, 2-3 łyżki
  • żółty ser, 6-8 plastrów
  • przyprawy:kucharekpapryka słodka,sól,pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Namoczyć kajzerkę,odcisnąć,dodać jajko,mięso mielone,wyrobić.Oczywiście nie zapomnieć o przyprawach tj.soli i pieprzu;)

  2. Plastry szynki nadziewać mięsem tzn.zwijać z nich roladki i układać w naczyniu żaroodpornym.Na każdej roladce położyć kawałek żółtego sera

  3. Ze śmietanki,wody ok pól szklanki,przecieru pomidorowego zrobić roztwór,przyprawić do smaku i zalać roladki

  4. Zapiekać w piekarniku ok 30-40min.w temp180 stopni.

  5. Można podawać z frytkami,ryżem i surówkami np. z kapusty pekińskiej .Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 21 lutego 2010 Świetny pomysł, na pewno zostanie wypróbowany. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kantarella 21 lutego 2010 Zapowiada sie pysznie ! Dzieki za przepis...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lumiuz 21 lutego 2010 wszystko, co uwielbiam jest w tym przepisie. dzięki - ulubione!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń