Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z szynki i sera

Roladki z szynki i sera

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 79

Dodano:

Odsłon: 1911

Szybka imprezowa przekąska sprawdza się na na każdej imprezie. Niewiele składników i niewiele pracy a efekt bardzo przyjemny wizualnie i smakowo. Roladki z sera i szynki z dwoma farszami. Łagodnym i ostrym.

Składniki

  • - 20 dag szynki konserwowej w plasterkach, - 20 dag sera żółtego w plasterkach, - 4 jajka, - 2 serki topione, - chrzan tarty
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy 2 farsze.



    1. Gotujemy jajka na twardo. Rozgniatamy je widelcem lub trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy chrzan ( wg uznania jak ostre lubicie smaki ), 1 łyżeczkę majonezu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.




    2. Do miski wkładamy 2 serki topione, rozgniatamy je widelcem. Dodajemy chrupiące ziarenka dyni i słonecznika również wg uznania jak bardzo mają nam chrupać w farszu.




    Na stole rozkładamy szynkę i ser. Smarujemy naszymi farszami i zwijamy w efektowne roladki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń