Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z szynki z farszem jajecznym w galarecie z żurku

Roladki z szynki z farszem jajecznym w galarecie z żurku

Autor: Martyna19911

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8

Dodano: 28.03.2018

Odsłon: 1863

Tradycyjną galaretę przygotowywaną na rosole postanowiłam zastąpić typowo Wielkanocną zupą czyli domowym żurkiem. Efekt na prawdę wspaniały. Przystawka która nie tylko smakuje ale i pięknie prezentuje się na stole.Plastry szynki wypełnione lekko pikantną pastą jajeczną z chrzanem i szczypiorkiem, zatopione w domowej zupie. Gwarantuję zachwycenie i ciekawość gości zwykłymi roladkami w nie codziennej galarecie.

Składniki

  • szynka wiejska 8 plastrów
  • jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
  • chrzan śmietankowy 2 łyżki
  • cienki szczypiorek posiekany 1/2 pęczka
  • świeżo mielona sól morska
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • żurek domowy 1 szklanka
  • Żelatyna 1 łyżka
  • woda 2 łyżki
  • Natka pietruszki do dekoracji
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka obrać, umyć, pokroić w małą kostkę( Ja używam kratki jarzynowej)
    Do jajek dodać chrzan i szczypiorek, doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Na każdy plaster szynki kłaść po 2-3 łyżki farszu jajecznego.
    Zwinąć plastry w rulon, ułożyć na półmisku/talerzu z wgłębieniem.
    Ja przygotowałam 2 talerze po 4 roladki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń