Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjną galaretę przygotowywaną na rosole postanowiłam zastąpić typowo Wielkanocną zupą czyli domowym żurkiem. Efekt na prawdę wspaniały. Przystawka która nie tylko smakuje ale i pięknie prezentuje się na stole.Plastry szynki wypełnione lekko pikantną pastą jajeczną z chrzanem i szczypiorkiem, zatopione w domowej zupie. Gwarantuję zachwycenie i ciekawość gości zwykłymi roladkami w nie codziennej galarecie.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 136
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Jajka obrać, umyć, pokroić w małą kostkę( Ja używam kratki jarzynowej) Do jajek dodać chrzan i szczypiorek, doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Na każdy plaster szynki kłaść po 2-3 łyżki farszu jajecznego. Zwinąć plastry w rulon, ułożyć na półmisku/talerzu z wgłębieniem. Ja przygotowałam 2 talerze po 4 roladki.