Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z szynki z serkiem"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 147
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 147
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Żelatynę zalej 3-4 łyżkami zimnego bulionu warzywnego, odstaw na 15 minut.
Jajka pokrój w drobną kostkę. Koperek umyj, osusz, posiekaj. Spęczniałą żelatynę podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. 4 łyżeczki wlej do serka homogenizowanego, dodaj chrzan, jajka i łyżeczkę koperku. Przypraw, wymieszaj.
Resztę żelatyny wymieszaj z pozostałym ciepłym bulionem i koperkiem. Wylej warstwę na półmisek, ostudź. Wstaw do lodówki do stężenia.
Plastry szynki posmaruj masą twarożkową, zwiń. Roladki ułóż na półmisku z galaretką, udekoruj pomidorkami koktajlowymi, zalej resztą bulionu. Wstaw do lodówki do stężenia.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie