Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z warzywami

Roladki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 419

Dodano:

Odsłon: 4427

Smaczne i kolorowe roladki na obiad.

Składniki

  • 3 kotlety ze schabu bez kości ( po ok. 150 g każdy )
  • 250 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 4 pieczarki
  • 100 g części brokuła bez różyczek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka piri piri
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól do kotletów
  • pieprz do kotletów
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone pieczarki, posiekane części brokuła i mieszankę chińską i wszystko podsmażyć do momentu rozmrożenia się mieszanki.
    Dodać przyprawy i bułkę tartą i wymieszać farsz.
    Kotlety opłukać, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.
    Farsz podzielić na 3 części, na każdy płat mięsa rozłożyć porcje nadzienia i zwinąć roladki.
    Tak przygotowane roladki zawinąć w folię spożywczą, ale folii powinno być na długość w zapasie aby po zawinięciu w nią roladki można było końce ze sobą związać.
    W garnku umieścić roladki w folii, wlać wody tyle aby zakryła roladki i od momentu zagotowania wody gotować 10 minut.
    Wyjąć roladki z wody, gdy lekko przestygną zdjąć folię.
    Na patelni grillowej lub zwykłej podgrzać olej i podsmażyć roladki na złoty kolor z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń