Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki ze schabu z żurawiną i fetą

Roladki ze schabu z żurawiną i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 391 Ocena: 3118

Dodano:

Odsłon: 1436

Kwaśny smak żurawiny i słony fety sprawia że roladki są soczyste i smaczne.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • 2 jajka
  • Ser feta
  • ½ opakowania żurawiny
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Żurawinę przekładamy do naczynia.
    2. Zalewamy gorącą wodą, moczymy pół godziny.

  2. 3. Schab kroimy w plastry, rozbijamy.

  3. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 5. Odlewamy wodę z żurawiny.
    6. Ser feta dodajemy do żurawiny.
    7. Dokładnie mieszamy.

  5. 8. Farsz układamy na mięsie.

  6. 9. Zwijamy w roladki.

  7. 10. Obtaczamy w mące.

  8. 11. Moczymy w roztrzepanym widelcem jajku.

  9. 12. Panierujemy w bułce tartej.

  10. 13. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  11. 14. Roladki gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 lutego O, żurawina i feta, I Like It :D
Pyszne roladki i ten widok, gdy przekrawa się kawałek, mniam. Szósteczka, jak nic :)

Dziś widzę, że więcej zjedli ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń