Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze śliwkami i boczkiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
30 min • Porcja ok. 340 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso opłukuję, rozbijam tłuczkiem na cienkie plastry, nacieram oliwą zmieszaną z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wstawiam do lodówki przynajmniej na godzinę, aby mięso się zmacerowało.
Po tym czasie na każdym kotlecie rozkładam plaster boczku oraz dwie śliwki. Zwijam kotlety w roladki i spinam je wykałaczkami. Obsmażam mięso na oleju na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie