Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki ze szczupaka"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
Filet ze szczupaka pokrój w dłuższe plastry (uważaj, aby nie porozrywać mięsa). Rozłóż plastry na desce do krojenia, pokrop je sokiem z limonki i posól. Następnie posyp je przyprawą chili lub drobno pokrojoną papryczką chili i rozłóż listki świeżej kolendry. Połóż na to plaster bekonu i zwiń mocno w roladki. Owiń kolejnym plastrem bekonu i umocuj wykałaczką, aby podczas pieczenia nie rozwinęły się.
Włóż roladki do brytfanny i polej olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20-40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo