Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki ze szparagow kurczaka i szynki parmenskiej

Roladki ze szparagow kurczaka i szynki parmenskiej

Autor: zoltarianka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 12.06.2011

Odsłon: 1021

Szybkie danie dla 4 osob.

Składniki

  • peczek zielonych szparagow
  • jedna pojedyncza piers kurczaka
  • szynki parenskiej badz wedzonego boczku, 8 sztuk
  • oliva extra vergine
  • sol i pieprz do smaku
  • mausztarda gruboziarnista, 1lyzka
  • miod, 1 lyzka
  • smietana 30%, 6 lyzek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi opłukać, odłamać zdrewniałe końce. Pierś kurczaka przekroić w poprzek na 2 części, rozbić tłuczkiem na około 1 cm filet, podzielić na 4 części. Kurczaka i szparagi doprawić solą, pieprzem i wysmarować 1 łyżką oliwy extra vergine.

  2. Zawinąć po 4 szparagi w kawałek piersi kurczaka a następnie w 2 plasterki boczku i ulozyc w naczyniu zaroodpornym

  3. Wymieszać musztardę gruboziarnistą z miodem i odlozyc jenda lyzke mieszanki a nastepnie posmarowac nia roladki.

  4. Do pozostalej czesci sosu dodajemy 6 lyzek smietany 30%

  5. Piekarnik nagrzewamy do 200 C .Główki szparag przykryć paskiem folii aluminiowej aby się za bardzo nie zrumieniły. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut.Po 15 minutach pieczenia roladki polewamy sosem z musztardy miodu i smietanki.

  6. Szapragimozemy podawac z ziemniakami.

  7. Przepis pochodzi z Kwesti smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń